Yli tusina palkattua Allas Sea Poolilla

Katajannokanlaiturille vuonna 2015 avattu kompleksi on tarjonnut asiakkailleen nyt jo muutaman vuoden ajan mahdollisuuksia niin ruuan, kahvittelun, uimisen, saunomisen kuin auringonotonkin osalta. Lämpimän kesän mukana ryöppyävä asiakaskunta avasi oivan raon nyt myös kesäsetelillä palkatuille työntekijöille. Tänä vuonna Allas Sea Pool palkkasi jopa kolmetoista kesäseteliläistä, eikä vuosi jää ensimmäisenään viimeiseksi, kertoo Hyvinvointi Manageri Tiina Hakala. Ensimmäistä kesätyötään ahertavaa Rasmusta ei työelämän haasteet jännittänyt. Työtehtäviä merikylpylässä kielikylvyn lisäksi olikin laidasta laitaan – asiakaspalvelua ja avustamista, rannekkeiden tekoa sekä yleisen siisteyden ylläpitämistä.

TET-harjoitteluissa ei yleensä anneta työntekijöille mahdollisuuksia tehdä asioita. Täällä taas mulla on paljon enemmän tehtäviä, joita mä voin tehdä.Rasmus

Motivaatio tärkeimpänä

Omassa hakemuksessaan Rasmus toi esiin kielitaitoa, joka kantaa suomen lisäksi tanskan, englannin, ruotsin ja jopa espanjan kieliopeille. Erityisesti hän kuitenkin painotti valmiuttaan tehdä työtä kuin työtä sekä vahvaa omatoimisuutta.

Rasmus uskoo monen saavan jatkossa takuusti töitä, mikäli kesätyönsä vain tekee hyvin. Työtä onkin lukiota aloittavan Rasmuksen puolesta tehty ahkerasti, tartuttu jokaiseen tehtävään tarmokkaasti ja annettu mahdollisuus tylsänkin kuuloisille tehtäville. Kesätyön puolivälissä lempitehtäväksi oli valikoitunut asiakkaiden vastaanottaminen, sillä siinä Rasmus kertoi pääsevänsä asiakaspalvelemaan täydellä sydämellä.

Täällä on kyllä aina tekemistä. Tai jos ei ole, niin sitten menee tekemään rannekkeita. Motivaatio on aika tärkee. Rasmus

Laitetaan hyvä kiertämään

Kuinka kesäsetelin käyttöön sitten päädyttiin? Tiina kertoo Allas Sea Poolin toimitusjohtajan kuulleen ystävältään kesäseteli-konseptista. Ajatuksen vain pienen hetken mielessä pyörittyä, haluttiin laittaa niin sanotusti hyvä kiertämään. Hakemuksia tippui sähköpostiin noin sata, joista kourallinen 9-luokan päättäneitä työllistettiin.

Nuoret saa töitä ja me apua kiireen keskelle. Aiotaan varmasti tulevinakin vuosina käyttää tätä.Tiina

Seteli on myös hyvä tapa löytää uusia kausityöntekijöitä. Kun kohtaa hyvän työntekijän, on työhön helppo kutsua se ahkeraksi muistettu kesätyöntekijä. Hakemusvaiheessa on kuitenkin jo hyvä muistaa muutama Tiinan mainitsema tärppi, sillä kesätyöhakemuksia läpi käydessä jaettiin hakijat kahteen eri pinkkaan. Ensimmäisessä läpi käytiin ne, joissa viestikenttään oli kirjoitettu tervehdys ja pieni esittely kuka hakija on – tähän Tiina kehottaa hakijoiden panostamaan, sillä ensivaikutelma on tärkeä. Näiden hakemusten viereen pinottiin ne hakemukset, joissa matkassa oli ainoastaan liitetiedosto. Niitä käytiin läpi siinä vaiheessa, mikäli ensimmäisestä pinosta ei kesätyöntekijöitä löytynyt tarpeeksi. Myöskään kokemattomuus työelämässä ei ole Tiinan mukaan este työllistymiselle. Siinä tilanteessa on hyvä kertoa omista harrastuksista sekä vahvuuksistaan. Oman persoonan esiin tuominen on tärkeää jo hakuvaiheessa.

Teksti ja kuva: Nilla Varpunen