Venla ja Katharina saivat ensikosketuksena yritysmaailmaan markkinointitoimisto Prologue Groupilla

– On ollut tosi kivaa ja monipuolista. Kaiken lisäksi täällä on mainio työporukka. On kivaa tulla töihin, kun täällä on hyvä tunnelma.

Näin kuvailevat Venla ja Katharina kesätyötään Prologue Groupilla. Viime vuonna perustettu yritys tarjoaa sosiaalisen median markkinointi- ja viestintäpalveluja. Reilu kymmenen hengen yritys palkkasi tänä kesänä myös muutaman kesätyöntekijän.

Ei mitään kahvinkeittelyä

– Kesätyöntekijöiden työnkuvaa suunnitellessamme keskeisintä oli, ettei heidän tarvitsisi keitellä kahvia. Nuorelle on tarjottava mahdollisuus löytää “oman juttunsa”. Sen takia halusimme, että kesätyöntekijät saavat nähdä tämän työn mahdollisimman monesta eri näkökulmasta, kertoo Prologue Groupin markkinointijohtaja Emilia.

Venlan ja Katharinan työnkuvaan on kuulunut yrityksien sosiaalisen median analysointia, palavareissa mukana olemista sekä asiakastapaamisia. – Jokainen päivä on erilainen. Teemme aamulla yhtä juttua ja lounaan jälkeen jotakin muuta. Kivointa on, että saa tehdä yhdessä ja ideoida, Katharina kertoo. – Yhdessä tekeminen auttaa tutustumaan ja se on myös tehokas tapa jakaa ajatuksia, Venla lisää.

Venlan ja Katharina ovat Emilian mukaan paitsi tuoneet uutta, positiivista energiaa työporukkaan, myös antaneet panoksensa itse työhön: – He ovat tuoneet oikeasti arvokkaita ideoita meille, mikä on hieno juttu.

Kesätyö on lisännyt ymmärrystä yritysmaailmasta

– Olemme oppineet kaikenlaista, mutta päällimmäiseksi on jäänyt mieleen se, mitä on oppinut yritysmaailmasta. On nähnyt millaista on oikeasti työskennellä kasvavassa yrityksessä, sanovat Venla ja Katharina.

Kiinnostus markkinointialaa kohtaan vaikuttivat Katharinan ja Venlan valintaan hakea juuri tätä paikkaa. Venla kiinnostui työpaikasta Prologue Groupilla yrityksen vierailtua koululla ja Katharina sen sijaan bongasi paikan Kesäsetelin sivuilta.

– Kiinnitin huomiota Prologue Groupin tarjoamaan työpaikkaan, koska se vaikutti mielenkiintoiselta. En tiedä mitä haluan tehdä tulevaisuudessa, mutta voisin kuvitella työskenteleväni esimerkiksi somen ja markkinoinnin parissa, Katharina kertoo.

Työhakemukseen kannattaa panostaa

Muiden työtehtävien ohella Venla ja Katharina ovat päässeet osallistumaan graafikkopäivään, jossa he saivat opetella muun muassa hyvän työhakemuksen tekemistä. Kesätyötä hakevia he haluavat muistuttaa ainakin yhdestä asiasta:

– Kannattaa panostaa hakemukseen. Sitä tehdessä pitäisi ensinnäkin muistaa, että on hyvä erottua joukosta. Toiseksi on eduksi, jos ansioluettelo ja hakemus eivät toista toisiaan, Venla ja Katharina neuvovat.

Teksti ja kuva:  Julia Kilpelä