Instagram-vaikuttajamarkkinointitoimisto Monochromen luova johtava Matilde Pelkonen kehottaa unelmoimaan villisti kesätyötä suunnitellessa

Matilde Pelkonen on Instagram-vaikuttajamarkkinointiin erikoistuneen Monochrome Oy:n* toinen perustaja sekä luova johtaja. Monochrome palkkasi tänä kesänä kahdeksi viikoksi Kesäseteli –työntekijän, Milla Railon.

– Kesäseteli on aivan mahtava juttu. Nuorelle se on mitä parhain mahdollisuus saada unelmien kesätyö ja päästä tutustumaan itseään kiinnostavaan alaan. Työnantajalle puolestaan Kesäseteli on edullinen ja helppo tapa palkata nuori työntekijä. On harmi, jos tätä mahdollisuutta ei ymmärretä käyttää.

Kesäseteli mahdollistaa nuorelle tutustumisen itseään kiinnostavaan alaan

Kiinnostus sosiaalista mediaa ja vaikuttajamarkkinointia kohtaan sai Millan itse tarttumaan puhelimeen ja ottamaan yhteyttä Monochromeen. – Emme olleet tietoisia Kesäsetelistä ennen tätä. Innostuimme, kun Milla esitteli meille Kesäsetelin, ja asia oli sillä sovittu. Ilman kesäseteliä tuskin olisimme tulleet ajatelleeksi nuoren palkkaamista suhteellisen lyhyeksi ajaksi.

Matilde ja yrityksen toimitusjohtaja Emma Naumanen suunnittelivat jo etukäteen, minkälaisia työtehtäviä Millalle voisi antaa. Uusia hommia tuli kuitenkin aina tilanteen mukaan. – Kesätyöntekijän palkkaus sattui sopivaan saumaan, sillä yhdellä harjoittelijalla oli loppunut työsopimus ja Milla sai jatkaa hänen työtehtäviään. Milla pääsi muun muassa tekemään Instagram-postaussuunnitelmia, harjoittelemaan valokuvaamista ja kuvien editointia, Matilde kertoo ja jatkaa: – Halusimme myös kuunnella Millan kiinnostuksia ja toiveita, ja tehdä kesätyöstä sellainen, jossa hän viihtyy ja oppii uutta.

Työnantajan vinkit nuorelle työnhakijalle

Aina ei ole helppo tehdä ensimmäistä askelta ja ottaa yhteyttä työnantajaan. Matilde kannustaa kuitenkin reippauteen ja omaan aktiivisuuteen: – Kynnys mennä oma-aloitteisesti kysymään työnantajalta töitä voi olla korkea, mutta yksi WhatsApp-viestikin voi olla merkityksellinen. Tässä vaiheessa kannattaa myös mainita Kesäseteli, jos sellainen löytyy, Matilde vinkkaa.

Matilde kehottaa myös miettimään, mitä oikeasti tykkää tehdä ennen kuin lähtee etsimään kesätyötä. Ja unelmoida saa villistikin – esimerkiksi Pariisin muotiviikkojen catwalkilla valokuvaamisesta tai Angela Merkelin haastattelemisesta. – Vaikka unelmat eivät realistisilta tuntuisikaan, ne voivat toimia tienviittoina ja inspiraationlähteenä työnhakua suunnitellessa, Matilde toteaa.

Kesätyön ei siis tarvitse olla se pakollinen paha, jossa kaksi viikkoa kesälomasta kuluu kaupan hyllyjä järjestellessä. Se voi myös olla hauska ja antoisa kokemus. Matilden mielestä Kesäseteli voi toimia avaimena sellaisen kokemuksen saamiseen: – Kesäsetelin hienous on siinä, että se antaa nuorelle mahdollisuuden toteuttaa unelmiaan.

Teksti ja kuva: Julia Kilpelä

*Monochrome on Suomen johtava Instagram vaikuttajamarkkinointitoimisto, jonka verkostoon kuuluu yli 500 Suomen suosituinta Instagram-vaikuttajaa. Tutustu Monochromeen osoitteessa: http://monochrome.fi/