Motimate tarjosi kesätöitä muodin parissa

– Me tultiin mukaan ihan viime metreillä, Jenna Lämsä kertoo. Osa nuorista oli ehtinyt menettää jo toivonsa ja Kesäseteli oli lentänyt roskiin, kun Motimaten työnhaku käynnistyi toukokuussa, mutta onneksi kiinnostuneita vielä löytyi.

Motimate on Maria Korpisalon ja Jenna Lämsän luotsaama henkilöstövuokrausyritys, joka välittää työntekijöitä muodin ja kauneuden alalle. Motimaten toimitusjohtaja Maria Korpisalo kertoo, että yritys otti tänä kesänä Kesäsetelin ensimmäistä kertaa käyttöönsä. Yrittäjät ottivat yhteyttä Tehtaanpuiston yläasteelle, johon he sopivat treffit opinto-ohjaajan kanssa. Koulun nuoret saivat ohjeeksi laittaa hakemuksen Motimateen, jos heillä on kiinnostusta vaatemyyjän työhön. Koulun kautta tieto alkoi kulkea ja nuoret osasivat hakea töihin.

Maria Korpisalo kertoo, että tänä kesänä Motimaten kautta kesätyöpaikan sai 12 nuorta. Motimate räätälöi uuden tehtävänkuvan nuorille eli apumyyjän tehtävän, johon kuuluu vaatteiden tuotehuoltoa kuten viikkausta, henkarointia ja muita avustavia tehtäviä. Kun nuoret hoitavat tuotehuoltoa myyntihenkilökunta voi panostaa pääbisnekseen eli myyntityöhön. Kesäalet työllistävät monissa vaatekaupoissa, joten lisätyövoimaa tarvitaan.
– Tässä on uusi mahdollisuus kaupan alalla, Maria Korpisalo painottaa. – Nuoret eivät vie kenenkään työpaikkoja, vaan ovat apukätenä, Jenna täydentää.


Kesätyöntekijät olivat reippaita ja innokkaita

Nuoret yrittäjät ovat selvästi ilahtuneita siitä, miten innostuneita heidän palkkaamansa nuoret olivat ensimmäisestä työpaikastaan. Kesätyöntekijät selvästi panostivat täysillä, että tekisivät hyvän vaikutuksen, ja he saivatkin hyvää palautetta työnantajiltaan.
–Aivan ihania, reippaita ja innokkaita, Jenna kuvailee tapaamiaan nuoria. – Ne tykkäsivät työstä niin paljon, että eihän ne halunneet mennä enää kouluun, Maria ja Jenna nauravat.

Maria kertoo myös, että nuoret saivat hyvän perehdytyksen heiltä, joten työt oli helppo aloittaa. Nyt jatkoakin on luvassa:
– Monet yritykset innostuivat harkitsemaan nuorten palkkaamista myöhemminkin esim. jouluapulaisiksi, Jenna kertoo.

Vaikka yrittäjät ovat tyytyväisiä Kesäseteliin, niin he kokevat, että 15-vuotiaan vastuulle jää liikaa, kun työpaikka on löydettävä itse.
– Kesäsetelin prosessi vaatii aika paljon avaamista, että työnantaja tarttuu tilaisuuteen, Maria painottaa. Hän on sitä mieltä, että välikäsi voisi helpottaa nuorten pääsyä työelämään. Välitoimijan avulla työnantajan vastuulle jäisi vain tarjota paikka työn suorittamiselle.

Maria ja Jenna peräänkuuluttavat laajempaa koulujen ja yritysten välistä yhteistyötä Kesäsetelin käyttöönottoon.
– Kaikki meidän yhteistyöyritykset eivät olleet tietoisia Kesäsetelistä, Maria kertoo.

Maria ja Jenna kannustavat nuoria hakemaan kesätöitä ihan loppuun asti. Haku voi poikia töitä, vaikka aluksi niitä ei löytyisikään. Ja pienikin työkokemus helpottaa työnhakua myöhemmin.
– En itse näe tässä muuta kuin positiivista, Maria sanoo Kesäsetelistä. Ensi kesänä Motimate aikoo työllistää vielä isomman määrän nuoria Kesäsetelillä, joten yrityksen nimi kannattaa pitää mielessä.

Teksti: Jonna Pennanen, nuorisoasiainkeskuksen viestintä
Kuva: Motimate