Kesäsetelistä hyötyä tulevaisuuden suunnitelmiin

Curly ry on yhdistys, joka julkaisee neljästi vuodessa nuorten itse tekemän ilmaisjakelulehden, järjestää mediaan liittyviä kursseja ja leirejä, sekä tekee erilaisia mediaprojekteja yhteistyössä useiden toimijoiden kanssa. Curly myös tarjoaa materiaaleja nuorten mediakasvatukseen.

Kesäsetelillä Curlylle töihin päässyt Valtteri Heinonen, kuka aloittaa opintonsa syksyllä Vuosaaren lukiossa, kertoo työn Curlylla olleen mielenkiintoista. “Hain Curlylle kesätöihin, sillä työ median parissa kiinnostaa minua. Töitä hakiessani ajattelin, että toimittajan työ tukisi hyvin alkavia lukio-opintojani. Opin töissä paljon hyödyllisiä kirjoittamisen taitoja, ja nyt voin hyödyntää oppimiani asioita lukiossa”, kertoo Valtteri, kuka kuuluu myös Ruudin ydinryhmään. Valtteri tahtoo vaikuttaa, ja tuoda äänensä esille. Tulevaisuudessa hän olisi kiinnostunut lakimiehen tai journalistin ammatista, joten Curlyn tarjoama kesätyö oli hänelle juuri oikea. Työ paitsi palkitsi, mutta oli myös kokemuksen arvoinen.

Ensikosketus journalismiin

Valtteri ei ole ennen tehnyt vastaanvanlaisia töitä – joten kiitos kesäsetelin – mediatyö Curlylla oli hänen ensimmäinen askeleensa kohti journalismin maailmaa. Kesäkuun alussa startannut työ kesti kaksi viikkoa, mutta aktiivinen ja ahkera Valtteri ehti tekemään ja kokemaan paljon. “Kirjoittelin juttuja Curlyn lehteen ja nettisivuille, valokuvasin, tein leffa-arvostelun, käsikirjoitin ja kuvasin lyhytelokuvan, sekä osallistuin Curlyn, Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Pelastakaa Lapset ry:n yhteistyössä järjestämälle videoleirille”, Valtteri luettelee ja nauraa. “Olen nopea.”

_MG_9959

“Ei vieläkään tahdo tuntua siltä, että olisin lomalla”

Mediatyön lisäksi Valtteri ehti kesän aikana työskennellä 3 viikkoa Chico’sissa. Hän toimi ravintolassa täysipalkkaisena, kuten kaikki muutkin työntekijät. Valtterista oli hienoa, että häntä kohdeltiin samanarvoisesti kuin ketä tahansa kokopäiväistä työntekijää, eikä kuin aliarvoisempaa kesätyöntekijää. Aikaisemmin Valtteri on työskennellyt myös puhelinmyynnin parissa, joka työnä oli hänestä kehittävää, mutta myös työlästä. Puhelinmyynti auttoi häntä kuitenkin huomaamaan, että “kun töitä ei tee, niin rahaa ei tuu.” Kaiken aherruksen jälkeen Valtteri aikoo vain lomailla, ja ottaa rennosti ennen alkavaa lukukautta. “Yritän hellittää, mutta ei vieläkään tahdo tuntua siltä, että olisin lomalla”, hän naurahtaa.

Lisää Curlyn toiminnasta voit lukea tästä, sekä tutustua Ruudin ydinryhmään osoitteessa http://ruuti.munstadi.fi/ruudin-ydinryhma/

 

Teksti ja kuvat

Sanna Mannerkoski

Kesätoimittaja