Kesäsetelillä kesäleirille

Stadin Nuorisoseurojen järjestämät Luova lava lapsille -lastenleirit kokosivat kesäkuussa koolle 8-12-vuotiaita nuoria, jotka saivat mahdollisuuden tutustua eri taiteen aloihin, sekä harjoittaa esiintymisvalmiuttaan ja kehittää sosiaalisia taitojaan. Kesäsetelin ansiosta mukaan laulamiseen, maalaamiseen ja piirtämiseen pääsi myös 9.-luokkalainen Ilona Mustonen, kuka työskenteli leirillä apuohjaajana. Ilonan tehtävinä olivat muun muassa leirin suunnittelu, sekä leiritehtävät ohjelman vetämisestä aina vessanpesuun.“Kyseessä oli siis taideleiri, joten ohjelmassa oli kuvataidetta, draamaa sekä musiikkia. Yhdellä ohjaajista oli kokemusta sirkuksesta, joten pidimme leiriläisille myös sirkusesityksiä. Pyrimme järjestämään lapsille mahdollisimman monipuolista toimintaa”, täydentää kaksi viikkoa ohjaanana toiminut Ilona. “Kesätyö oli ihan chilliä.”

_MG_9939

“Ilman seteliä apuohjaajaa ei olisi edes palkattu”

Ilona on työskennellyt aikaisemmin Kirjamessuilla sekä lehdenjakajana, ja hän kertoo lastenleirin kesätyön olleen kiva kokemus. “Mulla on hyvä pohja ohjaajan työhön, sillä olen ollut vetämässä Prometheus-leiriä, partiota ja 6h-leiriä. Olen myös kiinnostunut maalaamisesta, ja olen musikaalinen. Kiinnostuksen lisäksi kokemus ryhmätoiminnasta luultavasti auttoi minua kesätyön saannissa, mutta ilman kesäseteliä en olisi saanut työtä ollenkaan. Ilman seteliä apuohjaajaa ei olisi edes palkattu”, kertoo Ilona. Hänen lisäkseen muilla Luova lava lapsille -leireillä apuohjaajina toimi viisi muuta nuorta, jotka kaikki olivat palkattu töihin Helsingin kaupungin 9.-luokkalaisille tarjoamilla kesäseteleillä.

Keväällä lukion aloittava Ilona toteaa, että kesätöitä on ollut hankala saada. “Moni tuttuni on päässyt kuitenkin juuri kesäsetelillä töihin, joten setelit ovat ehdottoman kannatettava juttu”, kommentoi Ilona. Hän kannattaa kesäseteleiden jakoa, sillä niiden avulla nuoret pääsevät sellaisiin kesätöihin, joissa ei vaadita esimerkiksi tietynlaisia opintoja. Töihin pääsyn kynnys laskee, ja setelistä nuorten lisäksi hyötyvät myös työnantajat.

Vaikkei Ilona näe itseään tulevaisuudessa vakituisena ryhmänohjaanana, kaksiviikkoinen kesätyö lasten parissa oli hänelle mukavaa ja hyödyllistä. Lisää Luova lava lapsille -leireistä voit lukea Uudenmaan Nuorisoseurojen nettisivuilta klikkaamalla tästä!

 

Teksti ja kuvat:

Sanna Mannerkoski

Kesätoimittaja