Kesäseteli ja Treamer helpottavat nuorten työnhakua

Kesäloma häämöttää jo nurkan takana. Vaikka kesätyöpaikka Kesäsetelillä ei olisi vielä auennut, ei hätää, Treamer-sovelluksen kautta töitä on kosolti tarjolla koko kesän ajan.

Treamer on uuden ajan sovellus, joka auttaa yrittäjiä eli työn tarjoajia ja nuoria eli työnhakijoita löytämään helposti toisensa.

– Olemme ottaneet elementtejä tutuista some-palveluista, kuten Tinderistä, WhatsAppista ja Facebookista, joten Treamerin käyttö tuntuu heti alusta alkaen helpolta, toimitusjohtaja Peter Sazonov kertoo.

Peterin mukaan töitä sovelluksen kautta löytyy laidasta laitaan tavaroiden kantamisesta ja siirtelystä avustaviin toimistotehtäviin.

– Treamer luo mahdollisuuksia nuorille päästä työelämässä eteenpäin ja löytää uusia kontakteja, joita he eivät muuten löytäisi.


Treamerin toimitusjohtaja Peter Sazonov.

 

Miten Treamer toimii?

Työnhakija tekee profiilinsa Treameriin Facebook-tunnusten kautta. Profiilissa kannattaa kertoa kiinnostavasti mutta ytimekkäästi, mitä on tehnyt ja millainen työ kiinnostaa.  Profiili on työnhakijan käyntikortti, jonka avulla työnantaja valitsee työlleen tekijän, siksi siihen kannattaa panostaa.

Niille nuorille, joilla on Kesäseteli, lisätään profiiliin automaattisesti merkintä asiasta, jotta työnantajat heti tunnistavat Kesäseteli-nuoret.

Työn tarjoaja puolestaan ilmoittaa tehtävästä ja kertoo, millaisia ominaisuuksia ja taitoja työssä vaaditaan. Ilmoitus uudesta työstä lähetetään työnhakijoiden kännykkään fyysisen etäisyyden mukaan, eli työ sijaitsee aina työnhakijaa suhteellisen lähellä. Ilmoituksesta voi olla kiinnostunut painamalla nappia tai sen voi ohittaa. Työnantaja valitsee lopulta työstä kiinnostuneista hakijoista itselle mieluisimman profiilin perusteella.

– Työn tilaajat arvioivat jokaisen suorituksen tähdillä sekä kirjallisella palautteella, jotka näkyvät niin työntekijälle kuin muillekin työnantajille. Arvioilla on iso merkitys työn saantiin, sillä töitä saa paljon helpommin, kun tähtiä on enemmän. Vertaisarviot ovat nykyaikaa, ne luovat uskottavuutta ja ovat yksi luottamuksen kivijaloista, Peter muistuttaa.

Treamerin kautta nuori saa pyytäessään työstä myös palkka- ja työtodistuksen.


Turvallisuus ennen kaikkea

Uudenlaisessa sovelluksessa saattaa mietityttää sen turvallisuus: onko työnantaja luotettava? Entä saako palkan varmasti?

– Meille sovelluksen turvallisuus on erittäin tärkeää. Palkka hoidetaan Treamerin kautta työntekijälle. Treamer hoitaa myös vakuutuksen, verotuksen ja muut lakisääteiset kulut. Jos jotain sattuisi ilmenemään, meihin voi ottaa yhteyttä puhelimitse, WhatsAppissa tai Facebookissa, ja me hoidamme asian kuntoon, Peter vakuuttaa.

Peter muistuttaa, että tarpeet työnhaussa ovat muuttuneet. Siksi tarvitaan erilaisia tapoja hakea töitä ja löytää työntekijöitä.

– Kehotan kaikkia kokeilemaan. Treamerin käyttö on siistiä ja tosi helppoa! Sen tajuaa vasta, kun on ladannut ja kokeillut.
Lue lisää Treamerin kotisivuilta.

Ohjeita Treamerin käyttöön.