Julia ja Alina saivat kesätöitä lasten voimisteluleiriltä

Kisahallin voimistelualueen ikkunoista pilkottaa aurinko. Permannolla juoksee ympäriinsä kymmenittäin tyttöjä ja poikia, jotka väillä innostuvat tekemään kuperkeikkoja ja kärrynpyöriä. Korviin kantautuu iloisia kiljahduksia ja naurua. Meneillään on voimisteluseura Kiepin lasten päiväleiri 6–13-vuotiaille.

Leirin apuohjaajina toimivat 16-vutiaat Alina ja Julia. He ovat päässeet töihin Kesäsetelin avulla.

– Koulussa opo kertoi Kesäsetelistä, joten se oli tuttu jo ennen kuin sain sen käteeni. Tiesin heti, että Kesäsetelillä mulla olisi paremmat mahdollisuudet saada töitä, Julia kertoo.

Molemmat tytöt harrastavat itsekin voimistelua, tarkemmin Teamgymiä, ja se oli työn saannin ehtona.

– Halusimme saada apuohjaajiksi nuoria, jotka tietävät voimistelun maailman ja voimistelusalin käytännöt jo entuudestaan, Kiepin seurakoordinaattori ja harrastustoiminnan vastuuvalmentaja Tytti Tuunainen kertoo.

Tyttöjen työhön kuuluu lasten ohjaamista ja vahtimista. Päivän alkajaisiksi syödään aamupala, lämmitellään ja pidetään voimisteluharjoitukset. Lounaan jälkeen lähdetään retkelle tai ulos leikkimään.

– Työ on aika raskasta, kun pitää olla skarppina, ettei kukaan satuta itseään tai katoa, Alina sanoo ja lisää: – Mutta on tää kivaa, parasta ovat lapset.

Idea hakea Voimisteluseura Kieppiin apuohjaajia voimisteluleirille syntyi hallituksen kokouksessa, jossa yksi jäsenistä oli kuullut setelistä. Tytti ilmoitti työstä Kesäsetelin nettisivulla, eikä aikaakaan, kun hakemuksia oli kertynyt jo 52.

– Nuoren ottaminen Kesäsetelillä töihin on helppoa. Työpaikan voi ilmoittaa Kesäsetelin nettisivuilla, ja sieltä saa myös kaiken tarvittavan tiedon Kesäsetelin käytännöistä, Tytti kiteyttää.